基于体素的形态学分析方法在ADHD中的应用

国家自然科学基金资助面上项目(61171061),湖南工业大学“绿色包装与安全”专项研究基金资助项目 (2017ZBLY14)

基于体素的形态学分析方法在ADHD中的应用

研究已成年ADHD个体与正常人的脑区差异,通过运用基于体素的形态学分析方法(VBM)对脑结构性磁共振结果进行定量分析,研究发现ADHD患者组与正常组存在多个差异脑区。因此,通过对患者进行相关差异脑区的早期干预治疗是一种潜在的治疗方案。

An inquiry has been made into different brain regions between adult ADHD and normal individuals, followed by a quantitative analysis of brain structural magnetic resonance results by using voxel-based morphological (VBM) analysis. It is found that there are many different brain regions between ADHD patients and normal people. Therefore, it is suggested that an early intervention in patients with relevant differential brain regions may be a potential treatment method.

王 涛,徐余月,李 青,汤建新.基于体素的形态学分析方法在ADHD中的应用[J].湖南工业大学学报,2020,34(1):65-69.

• 收稿日期:2019-03-21
  • 在线发布日期: 2020-01-10