构建大学生机械创新设计能力培养的教学体系

湖南省教育厅基金资助项目“湘教通[2006]171号105”,2007年湖南工业大学教学改革基金资助项目(07D68)

Constructing Teaching System of Cultivating Mechanism Creative Talents for College Students

通过对机械创新设计人才培养的思考,结合近年来的教学改革经验,提出了机械类专业创新人才的培养,应建立以培养创新能力为主线的课程体系改革,及完善实验教学和实践教学体系的改革措施。

Based on the thoughts of cultivating mechanism innovation talents, the constructing cultivating creative talents for college students major in mechanism is proposed by combining currently teaching reform experiences. The curriculum reform system for mainly constructing creative ability should be set up. In addition, the experimental and practical teaching are going to be improved.

胡成武,谭艳萍,何国旗,明兴祖.构建大学生机械创新设计能力培养的教学体系[J].湖南工业大学学报,2008,22(2):101-103.

• 收稿日期:2007-11-14
  • 在线发布日期: 2015-09-02